Nieuws
Teelthandleiding en applicaties

7 Groei en ontwikkeling van de suikerbiet
Hoofdstuk 7 ‘Groei en ontwikkeling’ van de digitale teelthandleiding suikerbieten is onlangs vernieuwd. In dit hoofdstuk worden alle aspecten van de groei en ontwikkeling van bieten beschreven, beginnend bij de kieming tot de afsluitende productiefase. De laatste paragraaf geeft een overzicht van de belangrijkste factoren die de groei beïnvloeden. 

Lees meer »

Applicatie Witte bietencysteaaltjesmanagement
Deze applicatie berekent het effect van maatregelen tegen witte bietencysteaaltjes, zoals rassenkeuze, vruchtwisseling, kruisbloemige groenbemesters en grondontsmetting op het verloop van de besmetting met het witte bietencysteaaltje op een perceel. 

Lees meer »

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2020 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Vacature

Ben jij die Junior onderzoeker/data-analist die we zoeken? Bekijk de vacature en reageer!
En wie weet verwelkomen we jou in ons enthousiaste team!

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.