IRS App IRS Applicatie

Home – Rassen & zaad

Teelthandleiding

1. Rassenkeuze suikerbieten

In dit hoofdstuk van de teelthandleiding leest u alles over bietenzaad, schietergevoeligheid en resistenties.

Lees meer »

Teelthandleiding

1.6 Brochure Suikerbietenzaad
De Brochure Suikerbietenzaad geeft de gemiddelde resultaten weer van het rassenonderzoek (Cultuur en Gebruikswaarde Onderzoek (CGO)) van suikerbieten. In de brochure worden ook de resultaten gegeven van de rassen die (nog) niet op de rassenlijst staan en waarvoor slechts twee jaar onderzoek plaatsvond.

IRS op X

Aanbevelende Rassenlijst: hulp bij het kiezen van een geschikt bietenras voor uw perceel
Elk jaar stelt de Werkgroep Rassenonderzoek Suikerbieten de Aanbevelende Rassenlijst samen aan de hand van de resultaten van het door het IRS uitgevoerde rassenonderzoek. In deze video leggen we uit hoe u de Aanbevelende Rassenlijst in de Brochure Suikerbietenzaad kunt gebruiken voor het kiezen van een geschikt bietenras voor uw perceel.
Klik Hier
Bladschimmelbeheersing Deel 3: Rasgevoeligheid
In deze video vertelt het IRS hoe het kenmerk voor rasgevoeligheid cercospora op de rassenlijst geïnterpreteerd kan worden. Deze video is het derde deel in een serie van vijf over de beheersing van bladschimmels.
Klik Hier
Bepaling mate van aanvullende resistentie van rhizomanieresistente rassen
Het rhizomanievirus in suikerbieten blijft een aandachtspunt. Schade veroorzaakt door dit virus komt tot uiting in een lager wortelgewicht, een lager tot zeer laag suikergehalte en een slechtere verwerkingskwaliteit van de suikerbieten.
Klik hier
Bepaling mate van resistentie in rhizoctoniaresistente rassen
In deze video een korte impressie hoe het IRS de mate van rhizoctoniaresistentie van rhizoctoniaresistente rassen bepaalt voor de Aanbevelende Rassenlijst Suikerbieten en Brochure Suikerbietenzaad.
Klik hier
Previous
Next

Nieuwsbrief

Ook op de hoogte blijven van het laatste bietennieuws?

Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief »