Geslaagd seminar en afscheid Frans Tijink Pagina printen

donderdag 6 juni 2019

Ter gelegenheid van het afscheid van IRS-directeur Frans Tijink werd op woensdag 5 juni een seminar gehouden. Het thema van het seminar was klimaat en de akkerbouw en dan specifiek de suikerbietenteelt.

Keynote spreker was Pieter van Geel, voorzitter Sectortafel Landbouw en Landgebruik. Na Pieter van Geel spraken Matthé Elema (directeur BO Akkerbouw), Martin van Ittersum (Professor Plantaardige productiesystemen WUR), Mark Stevens (Head of Science of British Beet Research Organisation) en Albert Markusse (CEO Royal Cosun). Afsluitend keek scheidend directeur Frans Tijink terug op zijn 25 jarig dienstverband en ging hij in op de uitdagingen voor de bietenteelt.

Er was grote belangstelling uit binnen- en buitenland om bij dit seminar en afscheid van Frans in het Cosun innovation center aanwezig te zijn.
Met ingang van 1 juni is Frans Tijink opgevolgd door Jan Willem van Roessel. Binnenkort kunt u op deze site een uitgebreidere impressie vinden.


Foto 1.  De eerste spreker van dit seminar was Pieter van Geel. (Foto Sanne van Hassel)Foto 2.  
Na afloop van het seminar konden aan de verschillende sprekers nog vragen worden gesteld. (Foto Sanne van Hassel)

Contact: Jurgen Maassen

« Terug naar nieuws

Bladschimmelwaarschuwing

De rode gebieden zijn gewaarschuwd door de bladschimmelwaarschuwingsdienst. Klik op het gebied om de waarschuwing te lezen. Klik hier om de kaart te openen.
Meer informatie over bladschimmels vindt u ook op de bladschimmelpagina

Bladluiswaarschuwingskaart

De bladluiskaart geeft inzicht in de overschrijding van schadedrempels op bietenpercelen in Nederland. Doel hiervan is schade door vergelingsziekte te beperken. Klik op de kaart om de pagina te openen.

Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2020 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.