Gespot in de media: Plaaginsecten in de bodem bestrijden met insectendodende schimmels Pagina printen

vrijdag 16 oktober 2015

Op internet kwamen we dit interessante bericht van Wageningen UR tegen:

“Biologische bestrijding van plaaginsecten in de bodem is weer een stap dichterbij gekomen. Wageningen UR heeft 5 veelbelovende schimmels geïsoleerd die 90 tot 100% van de engerlingen en emelten doden en die bovendien goed in de bodem overleven als er geen plaaginsect in de buurt is. De verwachting is dat deze insectendodende schimmels ook effectief zijn tegen andere plaaginsecten in de bodem.” Lees meer over dit onderzoek op de website van Wageningen UR

Contact: Elma Raaijmakers

« Terug naar nieuws

Bladschimmelwaarschuwing

De rode gebieden zijn gewaarschuwd door de bladschimmelwaarschuwingsdienst. Klik op het gebied om de waarschuwing te lezen. Klik hier om de kaart te openen.
Meer informatie over bladschimmels vindt u ook op de bladschimmelpagina

Bladluiswaarschuwingskaart

De bladluiskaart geeft inzicht in de overschrijding van schadedrempels op bietenpercelen in Nederland. Doel hiervan is schade door vergelingsziekte te beperken. Klik op de kaart om de pagina te openen.

Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2020 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.