Bietentelers halen actuele teeltinformatie op bietendag te Valthermond Pagina printen

donderdag 13 juni 2013

Het groeizame weer trok woensdag 12 juni 2013 veel bietentelers naar de praktijkdag suikerbieten op PPO-locatie ’t Kompas te Valthermond. De organisatoren (PPO en Suiker Unie) boden een gevarieerd programma aan.

De bezoekers waren zeer geïnteresseerd in de nieuwste teeltinformatie en de praktische adviezen die we als IRS leverden.


Rik Gengler (Suiker Unie; helemaal links) spreekt de middaggroep toe voor aanvang van de rondleiding.


Samen met collega-telers op de excursiewagens van PPO langs de proefvelden en demo’s.


Telers vragen Bram Hanse (IRS) naar de laatste adviezen over stemphylium. Zie verder: ‘Stemphylium, de veroorzaker van gele vlekjes in suikerbieten’. 


Het officiële rassenonderzoek levert altijd veel geïnteresseerde vragen op van bietentelers. Noud van Swaaij (IRS) geeft uitleg bij de officiële rassenproef te Valthermond, zie ook ‘Rassenonderzoek suikerbieten’.


De proef voor beheersing bietenvlieg met uitleg van Peter Wilting (IRS). Zie ‘Beheersing bietenvlieg’ voor de samenvatting hiervan.

Hier vindt u de complete hand-out van de bietendag ‘bietenteelt tot aan de oogst’.

Op de laatste pagina van de hand-out vindt u informatie over hoe u op de hoogte kunt blijven van de bietenteelt, door het gebruik van de IRS-Nieuwsbrief en Apps.

Zie voor meer informatie en foto’s onder andere: PPO en Akkerwijzer.nl.

Contact: Frans Tijink,Bram Hanse,Noud van Swaaij,Peter Wilting,Jurgen Maassen

« Terug naar nieuws

Bladschimmelwaarschuwing

De rode gebieden zijn gewaarschuwd door de bladschimmelwaarschuwingsdienst. Klik op het gebied om de waarschuwing te lezen. Klik hier om de kaart te openen.
Meer informatie over bladschimmels vindt u ook op de bladschimmelpagina

Bladluiswaarschuwingskaart

De bladluiskaart geeft inzicht in de overschrijding van schadedrempels op bietenpercelen in Nederland. Doel hiervan is schade door vergelingsziekte te beperken. Klik op de kaart om de pagina te openen.

Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2020 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.