Boeiende gesprekken op open dag CZAV en Rusthoeve Pagina printen

maandag 25 juni 2012

Een druk bezochte stand en veel interessante vakgesprekken met telers, dat is het resultaat van onze eerste deelname aan de open dag van de CZAV en Rusthoeve.

 
Als IRS waren wij voor het eerst met een stand aanwezig. Telers konden daar hun bieten- en cichoreizaaischijven laten keuren, zieke bieten of cichorei meenemen om ze te laten onderzoeken en diverse ziekten bekijken. Zo waren ter plekke onder de microscoop bewegende stengelaaltjes te zien uit een biet die een teler had meegebracht. Ook bietenbladeren gingen onder de microscoop voor diagnose.

 
Michel Buys en Robbert Boon keuren zaaischijven.


In de IRS-stand was onder andere de levencyclus van de emelt te zien. Dit leverde goede gesprekken op over mogelijke preventieve oplossingen.

  

Zie ook het filmpje van Omroep Zeeland met de titel ‘Open dag Rusthoeve huishoudbeurs voor boeren’.

Ook op de site van Suiker Unie staat een bericht over de CZAV-dag.

Contact: Annemarie Naaktgeboren

« Terug naar nieuws

Bladschimmelwaarschuwing

De rode gebieden zijn gewaarschuwd door de bladschimmelwaarschuwingsdienst. Klik op het gebied om de waarschuwing te lezen. Klik hier om de kaart te openen.
Meer informatie over bladschimmels vindt u ook op de bladschimmelpagina

Bladluiswaarschuwingskaart

De bladluiskaart geeft inzicht in de overschrijding van schadedrempels op bietenpercelen in Nederland. Doel hiervan is schade door vergelingsziekte te beperken. Klik op de kaart om de pagina te openen.

Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2020 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.