Bietenpulp 2002 Bietenperspulp in de voeding van rundvee

De toepasbaarheid van perspulp in de rundveehouderij kan sterk worden verbeterd indien de afbraakkarakteristieken van de organische stof beschikbaar zouden zijn voor gebruik in de praktijk. Een van de hoofdproblemen is de snelle fermentatie in de pens van eiwit uit gras en grassilage en de langzame afbraak van bijvoorbeeld zetmeel uit snijmaïs. Uit onderzoek is gebleken dat het eiwit uit gras per uur gemiddeld met 9,81% en grassilage met 7,50% wordt afgebroken. Van perspulp ligt de waarde van de afbraaksnelheid in de buurt van 8,31%. Het synchroniserend effect van bietenpulp wordt onderzocht door de afbraakkarakteristieken te kwantificeren middels de gasproductiemethode. De gasproductietests zijn gestart in het begin van 2003. De resultaten zullen in het volgende jaarverslag worden vermeld.

Uitgelicht: Bietenpulp 2002 Bietenperspulp in de voeding van rundvee

Contactpersoon

Mogelijk ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *