Nieuwe versie advies-applicatie onkruidbeheersing in suikerbieten

Met de ingebruik name van de compleet nieuwe versie van de applicatie van IRS-LIZ-Onkruidbeheersing (www.irs.nl/ILO) is deze beschikbaar voor 2021. Door de aanpassingen is het programma in een moderne stijl opgebouwd, waardoor het eenvoudig en overzichtelijk te gebruiken is. Deze applicatie is nu ook zeer geschikt om met een smartphone of tablet te gebruiken, het kan via www.irs-onkruidbeheersing.nl worden geïnstalleerd.


Op een mobiel apparaat kan de applicatie IRS-LIZ-Onkruidbeheersing opgeslagen worden en is het benaderbaar via bovenstaand icoontje en natuurlijk de IRS-app.

Dit programma kan u helpen bij de keuze van de middelencombinatie en de doseringen. In het programma kunt u de aanwezige onkruiden van uw perceel invoeren, tezamen met het groeistadium van die onkruiden en de bieten.


Onkruidsoort en stadium

De doseringen worden aangepast aan de weersomstandigheden rondom de bespuiting, zodat de combinatie goed werkt op de onkruiden en veilig is voor het gewas.


Toepassingsvoorwaarden

Na het invullen van het groeistadium van het gewas en het onkruid, samen met de toepassingsvoorwaarden, krijgt u een passend spuitadvies. Indien gewenst kan een geadviseerd middel (of middelen) omgerekend worden naar alternatieve middelen.


Toepassingsaanbeveling (voorbeeld)

De kwaliteit van het advies wordt bepaald door de nauwkeurigheid van het invoeren van de onkruidsoorten, de groeistadia en omstandigheden. In het advies wordt geen rekening gehouden met etiketvoorschriften, zoals maximum aantal toepassingen, de maximum hoeveelheid per teelt en het spuitinterval. Lees dus altijd het etiket van de geadviseerde middelen.

Doe uw voordeel met deze onafhankelijke adviesmodule! We zijn benieuwd naar uw ervaringen met dit vernieuwde programma IRS-LIZ-Onkruidbeheersing: www.irs.nl/ilo.

 

Contactpersoon

Sjef van der Heijden
Onkruidbeheersing / techniek

Mogelijk ook interessant