App ziekten&plagen geheel vernieuwd

De ziekten en plagen app is volledig herzien om hem gebruiksvriendelijker te maken.
De applicatie past zich nu automatisch aan elk schermformaat aan en de gebruikerservaring is nu identiek, of het nu op een telefoon of een computer is. Bovendien worden alle updates, zowel technische als inhoudelijke, in real time weergegeven op alle toestellen.
Bekijk hem hier: ziekten&plagen-app.

Uitgebreid hulpmiddel
Deze applicatie/app is al vele jaren toegankelijk voor telers, adviseurs en geïnteresseerden. Meer dan 110 symptomen/aantastingen van plagen, ziekten of ander ongemak worden beschreven. Daarnaast zijn ook nog beschrijvingen en foto’s van 20 nuttige organismen te vinden. U kunt kiezen tussen 3 knoppen: de beslisboom, de lijst van problemen of de lijst van nuttige insecten.

Eenvoudige identificatie
De beslisboom werkt door een ontwikkelingsstadium te selecteren via een pictogram, waarna een keuze uit de verschillende symptomen en eventuele aanvullende criteria een verdere verfijning van de selectie mogelijk maakt.

Gemakkelijker identificatie van de rol van natuurlijke vijanden
De natuurlijke vijanden (nuttigen) zijn makkelijk toegankelijk door middel van miniaturen onderaan elk blad van de plagen die zij helpen bestrijden. Zij kunnen worden herkend aan de hand van foto’s. Bovendien worden de door de natuurlijke bestrijders gereguleerde plagen opgesomd met behulp van miniaturen.

Al meer dan twintig jaar een internationale samenwerking
Deze app is het resultaat van een Europese samenwerking met LIZ, BISZ, KBIVB/IRBAB, ITB, Nordic Sugar en SFZ/CBS. Het IRS draagt bij aan de actualisering van de inhoud.

Contactpersoon

Jurgen Maassen
Coördinatie voorlichting

Mogelijk ook interessant