Adviesprogramma: onkruidbestrijding in suikerbieten

Om de inzet van herbiciden in suikerbieten te optimaliseren, kan al jaren gebruik worden gemaakt van de applicatie ‘IRS-LIZ-Onkruidbeheersing’ om een goed en onafhankelijk advies te krijgen voor de onkruidbestrijding. Met het invullen van bietenstadium, onkruidsoort(en) met stadium en toepassingsomstandigheden wordt een advies gegeven. Onder normale omstandigheden wordt een middel of een combinatie van middelen geadviseerd, maar in geval van strenge nachtvorst zoals in de afgelopen dagen, wordt geadviseerd om de bespuiting een paar dagen uit te stellen.

Let op andere etiketvoorschriften
In het advies is de maximale dosering per middel overeenkomstig het etiket. Het advies houdt echter geen rekening met andere etiketvoorschriften, zoals maximum aantal toepassingen, de maximum hoeveelheid per teelt en het spuitinterval, aangezien eerdere adviezen niet kunnen worden opgeslagen. Lees dus altijd het etiket van de geadviseerde middelen.

Ook geschikt voor smartphone/tablet
Deze applicatie is ook geschikt om met een smartphone of tablet te gebruiken, het kan via www.irs-onkruidbeheersing.nl worden geïnstalleerd.


Applicatie IRS-LIZ-Onkruidbeheersing voor mobiel via bovenstaand icoontje en de IRS-app.

Probeer deze adviesmodule eens voor een optimale inzet van herbiciden. Zowel interessant voor de teler als de adviseur.

 

Contactpersoon

Sjef van der Heijden
Onkruidbeheersing / techniek

Mogelijk ook interessant