Bietenkwaliteit bepalen(d) voor een duurzame keten Pagina printen

donderdag 19 december 2013

De kwaliteit van de suikerbieten is bepalend voor de hoeveelheid kristalsuiker die uit de bieten kan worden gewonnen en tegen welke kosten. In de presentatie staat een overzicht van de factoren die hierbij een rol spelen, hoe ze worden bepaald en hoe dit in de loop der jaren leidde tot verbetering van de bietenkwaliteit.

Contact: Toon Huijbregts
Uitgave: 19-12-2013
Gelegenheid: Themamiddag IRS. Bietenkwaliteit en bewaring - meten, weten en benutten voor een duurzame bietsuikerketen

Publicatie:

« Terug naar publicaties

Rassenkeuze bietenzaad

U kunt vanaf 10 december bietenzaad bestellen bij Suiker Unie. Alle informatie om de juiste rassenkeuze te maken vindt u in het overzichtsbericht

Bewaaradvies

Bepaal het bewaaradvies voor uw locatie

Code weersituatie voor 'Lelystad'

  • 09 dec 12:00 tot 10 dec 12:00 A
  • 10 dec 12:00 tot 11 dec 12:00 A
  • 11 dec 12:00 tot 12 dec 12:00 A
  • 12 dec 12:00 tot 13 dec 12:00 A
  • 13 dec 12:00 tot 14 dec 12:00 A

Advies

Code: A

Geen vorstbeschermende maatregelen

Bietenhopen moeten kunnen ventileren. Dus ook van afgedekte hopen het winddichte afdekmateriaal geheel of gedeeltelijk verwijderen na een vorstperiode.

Het Bewaaradvies suikerbieten is vanochtend om 9.00 uur vastgesteld met de op dat moment geldende weersverwachting.

Monitoring bewaartemperatuur

In de overzichtskaart zijn de locaties van de 60 sensoren zichtbaar die allen in bewaarhopen van suikerbieten of cichorei staan. De kleur van het icoon geeft aan hoe gunstig de temperatuur is geweest voor bewaring op basis van de dagtemperatuursgemiddelden van de laatste zeven dagen. Klik op de kaart om de pagina te openen.
Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.

Suikergehalte bieten per campagneweek (bron: Suiker Unie)