dinsdag 24 september 2013
Bietenrooien is een vak. De kunst is alle gegroeide bieten schoon en onbeschadigd aan de hoop te krijgen, met de kop en punt er nog aan en alle bladresten verwijderd. Dat vraagt een goed samenspel tussen rooiermachinist en teler. Lees de tips in dit artikel.
Zo zien we het graag. Goed rooiwerk: bladresten netjes verwijderd, weinig beschadiging en minimale puntbreuk.
Contact:
Frans Tijink
Uitgave: 24-09-2013
Vakblad: IRS Informatie in Cosun Magazine, september 2013, nr. 4
Publicatie:
U kunt vanaf 10 december bietenzaad bestellen bij Suiker Unie. Alle informatie om de juiste rassenkeuze te maken vindt u in het overzichtsbericht.
Op 10 en 11 december zijn de suikerbieteninformatiedagen. Hiervoor zijn suikerindustriemedewerkers, vertegenwoordigers van fabrikanten en handel van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen, kwekers, docenten van agrarische scholen, onderzoeksinstellingen en voorlichting uitgenodigd. Hieronder een twitterfeed van dit evenement (#SID19):
Tweets over #SID19Bepaal het bewaaradvies voor uw locatie
Code weersituatie voor 'Lelystad'
Advies
Code: A
Geen vorstbeschermende maatregelenBietenhopen moeten kunnen ventileren. Dus ook van afgedekte hopen het winddichte afdekmateriaal geheel of gedeeltelijk verwijderen na een vorstperiode.
Het Bewaaradvies suikerbieten is vanochtend om 9.00 uur vastgesteld met de op dat moment geldende weersverwachting.
In de overzichtskaart zijn de locaties van de 60 sensoren zichtbaar die allen in bewaarhopen van suikerbieten of cichorei staan. De kleur van het icoon geeft aan hoe gunstig de temperatuur is geweest voor bewaring op basis van de dagtemperatuursgemiddelden van de laatste zeven dagen. Klik op de kaart om de pagina te openen.
Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.