Onkruid- en aardappelopslagbestrijding in suikerbieten in 2020: Conviso Smart Systeem Pagina printen

maandag 15 februari 2021

In 2020 werd op een locatie in Vredepeel een proefveld met het Conviso Smart-systeem in suikerbieten aangelegd. Het onkruidbestrijdingsmiddel Conviso One kan alleen toegepast worden in een Smart-suikerbietenras (ALS-tolerant); gangbare rassen worden door Conviso One gedood. Conviso One is met diverse combinaties van herbiciden na-opkomst van de bieten getest. Vanwege resistentiemanagement en een betere onkruidbestrijding wordt altijd geadviseerd om Conviso One met andere herbiciden te combineren. Het onderzoek was gericht op de bestrijding van onkruiden en aardappelopslag.

Doordat de onkruidbestrijding van Conviso One met Robbester al heel goed werkte, was de meerwaarde van het toevoegen van andere middelen niet vast te stellen. Conviso One gaf een zeer goede bestrijding van het stuifdek gerst. Conviso One had ook een goede werking op het loof van de aardappelopslag, maar nieuwe knolvorming werd niet voorkomen.

Contact: Sjef van der Heijden
Uitgave: 10-12-2020
Vakblad: IRS rapport nr. 20R10 Onkruid- en aardappelopslagbestrijding in suikerbieten in 2020: Conviso Smart Systeem

Publicatie:

« Terug naar publicaties

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2021 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Cichorei

Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.