Biet resistent maken tegen vergelingsziekte Pagina printen

dinsdag 2 februari 2021

Vergelingsziekte veroorzaakte in 2019 en 2020 veel schade aan bieten in Europa. Er is meer onderzoek nodig om dat te voorkomen. Veredelaars maken vorderingen in het resistent maken van de bieten. Voor dit artikel in de Akkerbouwbijlage van Boerderij is IRS-collega Elma Raaijmakers door Jan Engwerda geïnterviewd over maatregelen om vergelingsziekte beheersbaar te houden. Gesproken werd over veredeling, de drie verschillende virussen, de bladluiswaarschuwingsdienst van Cosun Beet Company, Delphy en IRS, waardplanten, natuurlijke vijanden en andere teeltmaatregelen. 

Contact: Elma Raaijmakers
Uitgave: 02-02-2021
Vakblad: Boerderij 106, nr.19, pag.A4-A7, 02-02-2021

Publicatie:

« Terug naar publicaties

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2021 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Cichorei

Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.