Resistent ras hard nodig in strijd tegen cercospora Pagina printen

woensdag 30 december 2020

Cercospora zorgde dit najaar op veel plaatsen voor onaangename verrassingen. De bladschimmel is aan een opmars bezig en dat baart de bietensector zorgen. Resistente rassen kunnen helpen om de bladschimmelziekte te temmen. Maar ook dan zal alles uit de kast moeten worden gehaald om de ziekte beheersbaar te houden. In dit artikel in Akkerwijzer belicht Egbert Jonkheer dit onderwerp op basis van interviews met Bram Hanse (IRS), Harm de Boer (Delphy), Marcel Arts (KWS) en teler Dick Geerts.

Contact: Bram Hanse
Uitgave: november 2020
Vakblad: Akkerwijzer, jrg. 15, nr. 10, pag. 14-17, november2020

Publicatie:

« Terug naar publicaties

Bewaaradvies vorst
Bewaaradvies neerslag
Cichorei

Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.

Jaarverslag IRS 2019

Jaarlijks stelt het IRS een verslag op waarin het onderzoek van het suikerbieteninstituut wordt beschreven. Het verslag is voor iedereen beschikbaar op de site van het IRS. DWe nodigen u graag uit om het verslag te lezen, maar willen uw nieuwsgierigheid vast prikkelen met een video met enkele belangrijke punten uit het onderzoek van 2019. 

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2020 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.