Juiste rassenkeuze is sterk perceelsgebonden Pagina printen

dinsdag 15 december 2020

De Aanbevelende Rassenlijst en Brochure Suikerbietenzaad voor teeltseizoen 2021 zijn recent gepubliceerd. In de nieuwe Rassenlijst zijn 11 rassen voor het eerst opgenomen. Het wordt aanbevolen om voor ieder perceel na te gaan welke resistenties en raseigenschappen nodig zijn en daar vooral de raskeuze op af te stemmen.

Contact: Martijn Leijdekkers
Uitgave: 18-12-2020
Vakblad: IRS Informatie in Cosun Magazine, nr. 6, pag. 14-15, december 2020

Publicatie:

« Terug naar publicaties

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2021 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Bladluiswaarschuwingskaart

De bladluiskaart geeft inzicht in de overschrijding van schadedrempels op bietenpercelen in Nederland. Doel hiervan is schade door vergelingsziekte te beperken. Klik op de kaart om de pagina te openen.

Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.

Cichorei

Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.