Rotte bieten beter niet bewaren Pagina printen

donderdag 15 oktober 2020

Suikerbieten met wortelrot hebben een lager suikergehalte en een lage winbaarheid. Tijdens bewaring kan rot zich snel verder uitbreiden, waardoor ook gezonde bieten aangetast worden. Het is daarom beter om te voorkomen dat rotte bieten in een hoop voor langdurige bewaring belanden.

Contact: Martijn Leijdekkers, Bram Hanse, Elma Raaijmakers
Uitgave: 17-10-2020
Vakblad: IRS Informatie in Cosun Magazine, nr. 5, pag. 14-15, oktober 2020

Publicatie:

« Terug naar publicaties

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2021 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Bladluiswaarschuwingskaart

De bladluiskaart geeft inzicht in de overschrijding van schadedrempels op bietenpercelen in Nederland. Doel hiervan is schade door vergelingsziekte te beperken. Klik op de kaart om de pagina te openen.

Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.

Cichorei

Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.