De beheersing van bodeminsecten Pagina printen

dinsdag 17 maart 2020

De beheersing van bodeminsecten vergt een geïntegreerde aanpak. Bij een hoge druk van bodeminsecten zal toepassing van Force of Vydate 10G niet voldoende zijn. In deze presentatie staan een aantal vragen en antwoorden over de herkenning en beheersing van bodeminsecten. Voor een aantal bodeminsecten staat beschreven wat schade kan bevorderen, en welke (teelt)maatregelen getroffen kunnen worden om plantwegval door vraatschade van ondergrondse insecten te beperken.

Contact: Linda Frijters
Uitgave: 17-03-2020
Gelegenheid: Workshops

Publicatie:

« Terug naar publicaties

Bewaaradvies vorst
Bewaaradvies neerslag
Cichorei

Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.

Jaarverslag IRS 2019

Jaarlijks stelt het IRS een verslag op waarin het onderzoek van het suikerbieteninstituut wordt beschreven. Het verslag is voor iedereen beschikbaar op de site van het IRS. DWe nodigen u graag uit om het verslag te lezen, maar willen uw nieuwsgierigheid vast prikkelen met een video met enkele belangrijke punten uit het onderzoek van 2019. 

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2020 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.