Voor ieder perceel is er een geschikt bietenras Pagina printen

donderdag 12 december 2019

In Boerderij is een artikel verschenen over de rassen- en zaadkeuze van suikerbieten. Luuk Meijering heeft het geschreven op basis van een interview met IRS-onderzoeker Martijn Leijdekkers. Hierin wordt ingegaan op welke punten belangrijk zijn bij de rassen- en zaadkeuze en welke zaken er nieuw zijn. Nieuw in de Rassenlijst van 2020 is de classificering voor bladgezondheid cercospora van de rassen in de lijst. De Aanbevelende Rassenlijst 2020 biedt voor komend seizoen de keuze uit 24 bietenrassen, waarvan maar liefst negen nieuwkomers.

Contact: Martijn Leijdekkers
Uitgave: 12-12-2019
Vakblad: Boerderij 105, nr. 11, pag.20-25, 12-12-2019

Publicatie:

« Terug naar publicaties

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2021 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Bladluiswaarschuwingskaart

De bladluiskaart geeft inzicht in de overschrijding van schadedrempels op bietenpercelen in Nederland. Doel hiervan is schade door vergelingsziekte te beperken. Klik op de kaart om de pagina te openen.

Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.

Cichorei

Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.