Voor ieder perceel is er een geschikt bietenras Pagina printen

donderdag 12 december 2019

In Boerderij is een artikel verschenen over de rassen- en zaadkeuze van suikerbieten. Luuk Meijering heeft het geschreven op basis van een interview met IRS-onderzoeker Martijn Leijdekkers. Hierin wordt ingegaan op welke punten belangrijk zijn bij de rassen- en zaadkeuze en welke zaken er nieuw zijn. Nieuw in de Rassenlijst van 2020 is de classificering voor bladgezondheid cercospora van de rassen in de lijst. De Aanbevelende Rassenlijst 2020 biedt voor komend seizoen de keuze uit 24 bietenrassen, waarvan maar liefst negen nieuwkomers.

Contact: Martijn Leijdekkers
Uitgave: 12-12-2019
Vakblad: Boerderij 105, nr. 11, pag.20-25, 12-12-2019

Publicatie:

« Terug naar publicaties

Bewaaradvies vorst
Bewaaradvies neerslag
Cichorei

Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.

Jaarverslag IRS 2019

Jaarlijks stelt het IRS een verslag op waarin het onderzoek van het suikerbieteninstituut wordt beschreven. Het verslag is voor iedereen beschikbaar op de site van het IRS. DWe nodigen u graag uit om het verslag te lezen, maar willen uw nieuwsgierigheid vast prikkelen met een video met enkele belangrijke punten uit het onderzoek van 2019. 

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2020 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.