Voor ieder perceel een weloverwogen raskeuze nodig Pagina printen

maandag 9 december 2019

De nieuwe Aanbevelende Rassenlijst en Brochure Suikerbietenzaad 2020 zijn onlangs gepubliceerd. Hierin zijn maar liefst 9 nieuwe suikerbietrassen opgenomen. Daarnaast is voor het eerst ook rasinformatie opgenomen over de bladgezondheid ten aanzien van cercospora. 
Voor een geslaagde bietenteelt is het belangrijk om per perceel de benodigde resistentie(s) en gevoeligheid na te gaan en daar de raskeuze in eerste instantie op te baseren.
Voor het realiseren van een goed rendement van de bietenteelt is het belangrijk om opbrengstderving als gevolg van aantasting door bietencysteaaltjes, rhizoctonia en rhizomanie te voorkomen. Indien deze ziekten of plagen op het perceel kunnen voorkomen dan is het cruciaal om een ras met de juiste resistentie(s) te kiezen.

Contact: Martijn Leijdekkers
Uitgave: 17-12-2019
Vakblad: IRS Informatie in Cosun Magazine, nr. 6, pag. 12-13, december 2019

Publicatie:

« Terug naar publicaties

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2020 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Vacature

Ben jij die Junior onderzoeker/data-analist die we zoeken? Bekijk de vacature en reageer!
En wie weet verwelkomen we jou in ons enthousiaste team!

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.