Houd invertgehalte laag voor een goede bietenkwaliteit Pagina printen

dinsdag 15 april 2014

Invertsuiker (kortweg invert genoemd) ontstaat als bietsuiker (sacharose) in glucose en fructose wordt gesplitst. Invert in bieten leidt, evenals een laag suikergehalte en een hoog kalium-, natrium- en aminostikstofgehalte, tot een verlaging van de winbaarheid van suiker en daarmee tot een verhoging van de productiekosten in de fabriek. Een laag invertgehalte in suikerbieten is het beste voor een goede verwerkingskwaliteit in de suikerfabriek. Met de juiste teelt- en bewaarmaatregelen beperkt u invertvorming, lees meer hierover in dit artikel of in de Suiker Unie-brochure.  


Ventileer bij oplopende temperaturen in de bewaarhoop en bescherm de bieten tijdig tegen vorst

Contact: Martijn Leijdekkers
Uitgave: 15-04-2014
Vakblad: IRS Informatie in Cosun Magazine, april 2014, nr. 2

Publicatie:

« Terug naar publicaties

Cichorei

Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.

Jaarverslag IRS 2019

Jaarlijks stelt het IRS een verslag op waarin het onderzoek van het suikerbieteninstituut wordt beschreven. Het verslag is voor iedereen beschikbaar op de site van het IRS. We nodigen u graag uit om het verslag te lezen, maar willen uw nieuwsgierigheid vast prikkelen met een video met enkele belangrijke punten uit het onderzoek van 2019. 

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.