Houd invertgehalte laag voor een goede bietenkwaliteit Pagina printen

dinsdag 15 april 2014

Invertsuiker (kortweg invert genoemd) ontstaat als bietsuiker (sacharose) in glucose en fructose wordt gesplitst. Invert in bieten leidt, evenals een laag suikergehalte en een hoog kalium-, natrium- en aminostikstofgehalte, tot een verlaging van de winbaarheid van suiker en daarmee tot een verhoging van de productiekosten in de fabriek. Een laag invertgehalte in suikerbieten is het beste voor een goede verwerkingskwaliteit in de suikerfabriek. Met de juiste teelt- en bewaarmaatregelen beperkt u invertvorming, lees meer hierover in dit artikel of in de Suiker Unie-brochure.  


Ventileer bij oplopende temperaturen in de bewaarhoop en bescherm de bieten tijdig tegen vorst

Contact: Martijn Leijdekkers
Uitgave: 15-04-2014
Vakblad: IRS Informatie in Cosun Magazine, april 2014, nr. 2

Publicatie:

« Terug naar publicaties

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

Op 7 maart 2017 is de voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2017 verschenen als bijlage bij Cosun Magazine. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar.