Geslaagd seminar en afscheid Frans Tijink Pagina printen

donderdag 6 juni 2019

Ter gelegenheid van het afscheid van IRS-directeur Frans Tijink werd op woensdag 5 juni een seminar gehouden. Het thema van het seminar was klimaat en de akkerbouw en dan specifiek de suikerbietenteelt.

Keynote spreker was Pieter van Geel, voorzitter Sectortafel Landbouw en Landgebruik. Na Pieter van Geel spraken Matthé Elema (directeur BO Akkerbouw), Martin van Ittersum (Professor Plantaardige productiesystemen WUR), Mark Stevens (Head of Science of British Beet Research Organisation) en Albert Markusse (CEO Royal Cosun). Afsluitend keek scheidend directeur Frans Tijink terug op zijn 25 jarig dienstverband en ging hij in op de uitdagingen voor de bietenteelt.

Er was grote belangstelling uit binnen- en buitenland om bij dit seminar en afscheid van Frans in het Cosun innovation center aanwezig te zijn.
Met ingang van 1 juni is Frans Tijink opgevolgd door Jan Willem van Roessel. Binnenkort kunt u op deze site een uitgebreidere impressie vinden.


Foto 1.  De eerste spreker van dit seminar was Pieter van Geel. (Foto Sanne van Hassel)Foto 2.  
Na afloop van het seminar konden aan de verschillende sprekers nog vragen worden gesteld. (Foto Sanne van Hassel)

Contact: Jurgen Maassen

« Terug naar nieuws

Cichorei

Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.

Jaarverslag IRS 2019

Jaarlijks stelt het IRS een verslag op waarin het onderzoek van het suikerbieteninstituut wordt beschreven. Het verslag is voor iedereen beschikbaar op de site van het IRS. We nodigen u graag uit om het verslag te lezen, maar willen uw nieuwsgierigheid vast prikkelen met een video met enkele belangrijke punten uit het onderzoek van 2019. 

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.