Gebruik Ziekten-en-Plagen-app voor herkenning insecten Pagina printen

woensdag 10 april 2019

Aardvlooien, bovengrondse springstaarten en trips kunnen bovengronds aantastingen veroorzaken in suikerbieten. Aan de hand van de symptomen kunt u met de Ziekten-en-Plagen-app de veroorzaker vaststellen. Overigens veroorzaken deze drie insecten zelden schade van betekenis zoals in het programma te lezen is. In het programma zijn ook beschrijvingen en foto’s van 19 natuurlijke vijanden opgenomen.

Download nu de IRS-App (Android of iOS) met alle apps op een rijtje of alleen de Ziekten-en-Plagen-app voor gebruik in het veld. Het Ziekten-en-Plagen-programma is uiteraard ook online te gebruiken.


Gebruik de Ziekten-en-Plagen-app voor herkenning in het veld.


De online versie van het Ziekten-en-Plagen-programma.

 

IRS-app

Ziekten-en-Plagen-app

 

Android


  

  

 

 iOS  


Contact: Jurgen Maassen,Elma Raaijmakers

« Terug naar nieuws

Uw medewerking gevraagd

Afstudeerstagiaire Lisa Müller doet bij het IRS haar afstudeeropdracht. Ze studeert communicatie aan de Hogeschool Rotterdam. Het onderzoek is gericht op de huidige communicatie van het IRS richting de telers en hoe die verbeterd kan worden. Bent u teler? Geef dan uw mening in deze korte enquête: https://nl.surveymonkey.com/r/37H5N2X.

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2019 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.