Vacature: onderzoeker/projectleider (m/v) Pagina printen

woensdag 26 september 2018

Stichting IRS, hét kennis- en onderzoeksinstituut voor de Nederlandse suikerbieten- en cichoreiteelt, zoekt een fulltime

onderzoeker/projectleider (m/v)

Het IRS werkt met een hecht team aan onderzoek en kennisoverdracht voor de teelt van suikerbieten en cichorei in Nederland. Sinds februari 2018 is het IRS gevestigd in het Cosun innovation center, een nieuwe en inspirerende werkomgeving. Het onderzoek wordt verricht in ons nieuwe BeetLab in Dinteloord en op proefvelden verspreid over heel Nederland.

Wat zijn je taken? Als onderzoeker/projectleider werk je in teamverband aan diverse projecten over bijvoorbeeld bodem/bemestingsvragen, (oogst)techniek, innovatieve teelt- en waarnemingstechnieken en onkruidbeheersing, waaronder ook niet-chemische oplossingen en mogelijkheden van precisielandbouw in de suikerbietenteelt.

Naast het uitvoeren van onderzoek binnen één of meerdere van onze onderzoeksthema’s, rapporteer je onderzoeksresultaten en houd jij je bezig met het ontwikkelen van kennis en het uitdragen hiervan richting adviseurs en telers.

Jouw profiel:

  • je hebt gedegen kennis van teeltonderzoek op universitair niveau en praktische kennis van Nederlandse open teelten;
  • je bent een echte teamspeler, maar ook in staat zelfstandig te werken. Een effectieve communicatie vinden wij daarbij belangrijk;
  • je bent resultaatgericht, gedreven en werkt nauwkeurig;
  • je kunt goed en helder rapporteren;
  • je bent stressbestending en respecteert deadlines;
  • je vertegenwoordigt het IRS in diverse (internationale) werkgroepen en commissies;
  • je hebt een flexibele houding, neemt gemakkelijk initiatief en streeft voortdurend naar professionalisering.

Wij bieden: een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling. Veel mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Op deze functie is een passend pakket arbeidsvoorwaarden van toepassing. IRS volgt de CAO van Suiker Unie, Sensus en hoofdkantoor Cosun.

Standplaats: Dinteloord.

Inlichtingen: Frans Tijink, directeur IRS (0165-516075).

Sollicitatie: mail jouw sollicitatie, voorzien van curriculum vitae aan Yvonne Mulders: mulders@irs.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Contact: Frans Tijink

« Terug naar nieuws

Leren van de Gewichts- en kwaliteitsopgave

De gegevens die iedere teler na levering van de bieten toegestuurd krijgt kan eveneens nuttige informatie bevatten over de teelt van het afgelopen seizoen. Grote verschillen in kwaliteitscijfers tussen de geleverde vrachten kunnen duiden op een heterogeen perceel of haarden van ziekten en plagen. In dit bericht zijn links naar meer informatie te vinden over de belangrijkste oorzaken van een slechte bietenkwaliteit en eventuele verbetermaatregelen.

Toelatingssituatie

Een actuele lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.