Bestrijd aardappelopslag Pagina printen

dinsdag 15 mei 2018

Dit jaar komt er ondanks de vorst aardappelopslag voor op bietenpercelen. Het is belangrijk om opslagplanten te bestrijden om ziekten en plagen (o.a. phytophthora en aardappelcystenaaltjes) geen kans te geven. Verder concurreert aardappelopslag met de bieten.

Bestrijding met glyfosaat
Andere middelen dan glyfosaat zijn niet systemisch en daardoor onvoldoende effectief.
Pas glyfosaat toe wanneer het aardappelloof goed groeit en 10-20 cm hoog staat. De opname van glyfosaat is het best bij groeizaam, donker weer en een hoge relatieve luchtvochtigheid (meer dan 60%). Bij scherp drogend weer droogt de spuitvloeistof zeer snel op, waardoor de opname en de werking tegenvalt. Bestrijding is mogelijk met bijvoorbeeld een selector of door aanstrijken met een rol of dweiltjes. Let op of de toepassing vermeld staat op het Wettelijke Gebruiksvoorschrift van het glyfosaat-middel.


Afgelopen winter zijn niet alle aardappelen bevroren. Na het spitten kwam deze aardappel boven met een stoloon van 10 cm.

 

Contact: Marco Bom

« Terug naar nieuws

Bladschimmelwaarschuwing

De rode gebieden zijn gewaarschuwd door de bladschimmelwaarschuwingsdienst. Klik op het gebied om de waarschuwing te lezen.  Klik hier om de kaart te openen.
Meer informatie over bladschimmels vindt u ook op de bladschimmelpagina

IRS is verhuisd naar Cosun innovation center

LET OP: wij hebben ook een nieuw telefoonnummer:
0165-516070

Ons nieuwe adres is:

Bezoekadres:
Kreekweg 1
4671 VA Dinteloord

Postadres:
Postbus 20
4670 AA Dinteloord

Toelatingssituatie

Een actuele lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.