Insturen zaaischijven voor gratis zaaischijvenkeuring Pagina printen

maandag 18 september 2017

Om ook in 2018 een homogeen, regelmatig plantenbestand te krijgen is het belangrijk te zaaien met een goed onderhouden zaaimachine met zaaischijven die aan de normen voldoen.
 
Insturen schijven
Het IRS biedt Nederlandse telers en loonwerkers de mogelijkheid om de zaaischijven van bieten- en/of cichoreizaaimachines (gratis) te laten keuren. Om een indruk van de keuring te krijgen kunt u op Boerderij.nl de fotoreportage ‘Zaaischijvencontrole voor goede start nieuwe groeiseizoen’ bekijken. 

De voorwaarden voor de zaaischijvenkeuring zijn:

  • de verzendkosten zijn voor rekening van de inzender; 
  • stuur alleen zeer goed gereinigde schijven en uitwerpers op; 
  • bied schijven aan in een stevige verpakking; 
  • vermeld op en in de verpakking duidelijk naam, straat, postcode, woonplaats en telefoonnummer van de afzender. 

Zaaischijven insturen voor keuring van seizoen 2018 kan tot uiterlijk 15 januari 2018. In de kerstperiode is het IRS-gebouw van 18 december 2017 tot 1 januari 2018 gesloten en kunt u geen zaaischijven sturen.

De schijven kunt u sturen naar:

IRS t.a.v. schijvenkeuring

Van Konijnenburgweg 24

4611 HL Bergen op Zoom

Meer informatie over de zaaischijvenkeuring en het overige noodzakelijke onderhoud is te vinden in hoofdstuk ‘3.2 Zaaien’ van de teelthandleiding.


Zaaischijven kunnen door het gebruik slijten. Bij een afwijking van meer dan 0,1 mm (bovenste schijf) voldoet de schijf niet meer aan de norm en verslechtert de verzaaibaarheid.

Zaaischijven kunnen door het gebruik slijten. Bij een afwijking van meer dan 0,1 mm (bovenste schijf) voldoet de schijf niet meer aan de norm en verslechtert de verzaaibaarheid.

 

Contact: Bram Hanse

« Terug naar nieuws

Bladschimmelwaarschuwing

De rode gebieden zijn gewaarschuwd door de bladschimmelwaarschuwingsdienst. Klik op het gebied om de waarschuwing te lezen.  Klik hier om de kaart te openen.
Meer informatie over bladschimmels vindt u ook op de bladschimmelpagina

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2018 is als bijlage bij Cosun Magazine bij u aangekomen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar.

IRS is verhuisd naar Cosun innovation center

LET OP: wij hebben ook een nieuw telefoonnummer:
0165-516070

Ons nieuwe adres is:

Bezoekadres:
Kreekweg 1
4671 VA Dinteloord

Postadres:
Postbus 20
4670 AA Dinteloord

Toelatingssituatie

Een actuele lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.