IRS-Apps en applicaties recent aangepast Pagina printen

vrijdag 19 mei 2017

De IRS-Apps voor Android en iOS zijn kort geleden aangepast. Ze zijn nu inhoudelijk en technisch weer helemaal bij de tijd. De IRS-Apps zijn bijzonder geschikt om in het bietenperceel te raadplegen.

De online-versies van de applicaties werden in maart/april al bijgewerkt. Hieronder enkele van de aanpassingen.

(Over)zaai, opkomst en groei
De overzaai-applicatie is aangepast aan het uitbetalingssysteem van Suiker Unie.  


De weerdata die in deze applicatie en app gebruikt worden komen vanaf nu van InfoPlaza/WeerPlaza. Deze weerdata kunnen niet alleen gebruikt worden om de 50%-opkomst- of groeipuntsdatum te berekenen, maar ook voor het opvragen van bietspecifieke weersommen. Er zijn drie manieren om dit programma te starten:

Ziekten&Plagen
Naast dat alle teksten zijn nagelopen en aangepast aan de IRS-adviezen, zijn diverse foto’s aangevuld/vervangen. Maar de grootste verandering is dat er zes ziekten/plagen zijn toegevoegd aan het stadium ‘bieten aan de hoop’. Dit is mede gedaan naar aanleiding van ervaringen van de Agrarische Dienst van Suiker Unie bij het beoordelen van bietenhopen in het kader van het project 1890. Nu staan in dat stadium dus ook aantastingen die in het veld ontstaan zijn en die aan de hoop nog terug te vinden zijn.
 

Zoals vorig jaar beschreven kunt u naast herkenning en beschrijvingen van ziekten en plagen ook beschrijvingen en foto’s vinden van 19 natuurlijke vijanden die u in uw bietengewas tegen kunt komen. Er zijn vier manieren om dit programma te starten:

Voor uitleg over de App kunt u het instructiefilmpje bekijken.

Onkruidherkenning
Deze applicatie en app is weer verder uitgebreid met 1 onkruid (fijne kervel) en diverse foto’s. Inmiddels zitten 141 breedbladige en 35 grassen in dit programma. Er zijn vier manieren om dit programma te starten:

Voor uitleg over de app kunt u het instructiefilmpje bekijken.
 

Suggesties/vragen
Suggesties of vragen blijven welkom. Als het mogelijk is passen we de applicaties/apps graag aan aan de wensen van de gebruikers.

Contact: Jurgen Maassen

« Terug naar nieuws

IRS verhuist naar Cosun innovation center

LET OP: wij hebben ook een nieuw telefoonnummer:
0165-516070

Ons nieuwe adres is:

Bezoekadres:
Kreekweg 1
4671 VA Dinteloord

Postadres:
Postbus 20
4670 AA Dinteloord

Toelatingssituatie

Een actuele lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.