Nieuwe applicaties online! Pagina printen

dinsdag 26 juli 2016

De applicaties stikstofbemesting en kalkbemesting zijn vernieuwd. Bekijk ze op www.irs.nl/stikstofbemesting en www.irs.nl/kalkbemesting. Ze zijn ook beschikbaar in de IRS-app, welke is te downloaden via onderstaande Qr-codes of www.irs.nl/app

 

     Play Store (Android)      iTunes Store (iOS)

 


U vindt de bemestingsapplicaties in het tabblad ‘apps’. 

Stikstofbemesting
Met deze applicatie kunt u, afhankelijk of u wel of geen N-mineraalmonster heeft genomen, de hoogte van de stikstofadviesgift berekenen. 


Het invulscherm voor de applicatie stikstofbemesting.

Kalkbemesting
Met deze applicatie kunt u laten uitrekenen hoeveel u eventueel zou moeten bekalken om de grond op de streef- pH te brengen.


Bepaal met behulp van de applicatie kalkbemesting de gift die nodig is om de streef-pH te bereiken. Afhankelijk van de door u gekozen meststof wordt de dosering per hectare berekend.

Contact: Peter Wilting

« Terug naar nieuws

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2020 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Vacature

Ben jij die Junior onderzoeker/data-analist die we zoeken? Bekijk de vacature en reageer!
En wie weet verwelkomen we jou in ons enthousiaste team!

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.  

Cichorei

Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.