Flitsbijeenkomsten Suiker Unie Valthermond Pagina printen

dinsdag 28 juni 2016

Op 27 juni 2016 werden door Suiker Unie in Valthermond twee flitsbijeenkomsten gehouden met als thema ‘Bladgezondheid suikerbieten’. Ongeveer 135 telers uit de teeltgebieden Noordelijk zand en Noordelijk dal/veen woonden deze bijeenkomsten bij. De telers hadden de mogelijkheid om (blad)monsters voor diagnose mee te nemen. Hier is massaal gebruik van gemaakt. De op deze flitsbijeenkomsten gehouden presentatie over het IRS-onderzoek en IRS-advies over de bladgezondheid kunt u hier terugvinden.

Contact: Bram Hanse

« Terug naar nieuws

Infectiewaarden cercospora

Klik op de kaart om de pagina te openen.
Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.

 

Bladschimmelwaarschuwing

De rode gebieden zijn gewaarschuwd door de bladschimmelwaarschuwingsdienst. Klik op het gebied om de waarschuwing te lezen. Klik hier om de kaart te openen.
Meer informatie over bladschimmels vindt u ook op de bladschimmelpagina

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.  

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2019 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar.