IRS-App Onkruidherkenning uitgebreid met grassen Pagina printen

dinsdag 14 april 2015

De succesvolle IRS-App Onkruidherkenning is nu uitgebreid met 35 grasachtigen. Door in de app aan te klikken hoe het gras er uit ziet, kan deze gedetermineerd worden. De individuele grassen worden uitvoerig beschreven en via de knop rechtsboven krijgt u foto’s van het betreffende gras te zien. Verder is de inhoud van de breedbladigen aangevuld en bijgewerkt. De App is beschikbaar voor Android- en iOS-besturingssystemen, voor overige systemen is er een browserversie (internetverbinding noodzakelijk).

De gratis IRS-App Onkruidherkenning is te gebruiken voor de snelle en eenduidige determinatie van 137 verschillende breedbladige onkruiden en 35 grassen in suikerbieten. De individuele onkruiden/grassen worden uitvoerig beschreven (kiemstadium, bladeren, stengels, bloemen, enz.) en geïllustreerd met meerdere foto’s in verschillende ontwikkelingsstadia. Eenmaal geïnstalleerd kunt u onkruiden/grassen offline determineren, alleen voor het tonen van de foto’s is een internetverbinding nodig. Deze app is een gezamenlijk initiatief van IRS, LIZ, BISZ, KBIVB, ITB, Nordic Sugar, British Sugar, AIMCRA, BETA, SFZ en het vervolg op de succesvolle online applicatie.

Contact: Peter Wilting

« Terug naar nieuws

Zaaischijvenkeuring

U kunt tot 3 februari 2020 zaaischijven van bieten- of cichoreizaaimachines insturen naar het IRS. Alle informatie hierover vindt u in 'Zaaischijvenkeuring weer van start'. 

Suikergehalte bieten per campagneweek (bron: Suiker Unie)