Boeiende gesprekken op open dag CZAV en Rusthoeve Pagina printen

maandag 25 juni 2012

Een druk bezochte stand en veel interessante vakgesprekken met telers, dat is het resultaat van onze eerste deelname aan de open dag van de CZAV en Rusthoeve.

 
Als IRS waren wij voor het eerst met een stand aanwezig. Telers konden daar hun bieten- en cichoreizaaischijven laten keuren, zieke bieten of cichorei meenemen om ze te laten onderzoeken en diverse ziekten bekijken. Zo waren ter plekke onder de microscoop bewegende stengelaaltjes te zien uit een biet die een teler had meegebracht. Ook bietenbladeren gingen onder de microscoop voor diagnose.

 
Michel Buys en Robbert Boon keuren zaaischijven.


In de IRS-stand was onder andere de levencyclus van de emelt te zien. Dit leverde goede gesprekken op over mogelijke preventieve oplossingen.

  

Zie ook het filmpje van Omroep Zeeland met de titel ‘Open dag Rusthoeve huishoudbeurs voor boeren’.

Ook op de site van Suiker Unie staat een bericht over de CZAV-dag.

Contact: Annemarie Naaktgeboren

« Terug naar nieuws

Cichorei

Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.

Jaarverslag IRS 2019

Jaarlijks stelt het IRS een verslag op waarin het onderzoek van het suikerbieteninstituut wordt beschreven. Het verslag is voor iedereen beschikbaar op de site van het IRS. We nodigen u graag uit om het verslag te lezen, maar willen uw nieuwsgierigheid vast prikkelen met een video met enkele belangrijke punten uit het onderzoek van 2019. 

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.