Negen nieuwe rassen op Rassenlijst Suikerbieten Pagina printen

maandag 18 november 2019

Op 18 november heeft de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst Landbouwgewassen (CSAR) de nieuwe Aanbevelende Rassenlijst suikerbieten bekend gemaakt. Er zijn negen nieuwe suikerbietenrassen opgenomen in de Aanbevelende Rassenlijst voor 2020. Onderstaande rassen zijn opgenomen op de rassenlijst:

  • rassen voor de teelt op percelen met rhizoctonia: Annemonika KWS;
  • rassen voor de teelt op percelen met rhizoctonia en met bietencysteaaltjes: Edonia KWS;
  • rassen voor de teelt op percelen met bietencysteaaltjes: Maroon;
  • rassen voor de teelt op percelen zonder rhizoctonia en zonder bietencysteaaltjes: BTS 2165 N, BTS 2510 N, Queena KWS, BTS 1195, Balder, BTS 1375.

De eigenschappen staan vermeld in de drie tabellen van het volledige persbericht van CSAR.

Contact: Martijn Leijdekkers

« Terug naar nieuws

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2020 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Vacature

Ben jij die Junior onderzoeker/data-analist die we zoeken? Bekijk de vacature en reageer!
En wie weet verwelkomen we jou in ons enthousiaste team!

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.  

Cichorei

Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.